Zoals eerder aangekondigd zijn wij druk bezig geweest met het vinden van nieuwe producten voor ons assortiment. Wij zijn daarom ook erg blij om aan te kunnen kondigen dat wij de Milkymeter nu met Babysale als eerste in Nederland kunnen aanbieden.

De Milkymeter is ontworpen door een team van jonge Deense engineers die elkaar op de technische universiteit (DTU) hebben leren kennen. De bedenkers hadden zelf steeds problemen met het goed verwarmen van voedsel in de magnetron (te heet / te koud) en vonden dat dit toch makkelijker zou moeten kunnen. Aangezien een van hen net een baby had gekregen (met alle uitdagingen van dien) hebben ze toen besloten om te beginnen met een temperatuurmeter voor babyvoeding. Voedingsstoffen en vitamines in (moeder)melk worden beschadigd als ze te lang boven de 45°C worden verwarmd. Daarom is het snel en correct verwarmen van de melk belangrijk, ongeacht de verwarmingsmethode.

De Microweter-technologie die bedacht is voor het maken van de Milkymeter haalt energie uit de microgolven die de magnetron genereert en zet dit om in stroom voor de temperatuursensor van de Milkymeter. Hierdoor heeft de Milkymeter zelf geen batterij nodig, en hoeft deze ook niet met bijvoorbeeld een kabel opgeladen te worden.

De Milkymeter heeft een aantal verschillende sensoren die de temperatuur meten. Dit betekent dat de temperatuur op verschillende plaatsen in de fles wordt gemeten en het groene, knipperende lampje aangeeft wanneer de melk klaar is om te gedronken te worden, ongeacht de hoeveelheid melk in de fles (let op de minimumlimiet op de Milkymeter; afhankelijk van de fles is dit meestal tussen 90- 120 ml). Door de temperatuur op verschillende plaatsen in de fles te meten, is de kans klein dat een deel van de melk oververhit raakt. Waardoor er belangrijke voedingsstoffen in de melk behouden blijven.

De Milkymeter is erg makkelijk in gebruik. Je stopt hem in de fles, zet de magnetron aan en hij start automatisch met het meten van de temperatuur. Door middel van de gekleurde lichtjes ben je altijd op de hoogte van de temperatuurontwikkeling en zodra de meter groen knippert kan je de magnetron stoppen en de fles verder klaarmaken. Doordat de Milkymeter daarnaast relatief klein is kan je hem ook makkelijk meenemen naar bijvoorbeeld opa en oma of een oppas en kan je er gerust op zijn dat je baby altijd zoveel mogelijk voedingsstoffen binnen zal krijgen.

Ben jij ook enthousiast over de Milkymeter? Bestel hem dan nu hier.

Oudere post