Bij Babysale vinden wij de ontwikkeling van je baby zeer belangrijk. Je kindje zal een groot gedeelte van de dag liggen en misschien denk je er wel aan om te kijken naar een leuke speelmat voor je baby. Het is fijn voor je kleintje om een leuke mat te hebben waar hij of zij op kan leren en spelen.

Veel van de speelmatten  die we aanbieden zijn zogenaamde playgyms. Dit zijn speelkleden met bogen waar speeltjes aan hangen voor je kindje om naar te reiken. Baby’s kunnen zo al vroeg beginnen met het ontwikkelen van een goede hand-oog coördinatie. In het begin kan je ervoor kiezen om de bogen weg te laten zodat je kindje zich kan focussen op de kleurtjes en plaatjes op de mat zelf. De playgyms worden na een halfjaar wat nuttiger omdat je kindje wat actiever zal worden en meer naar de speeltjes zal graaien.

Niet elke speelmat is een playgym maar ook deze speelmatten hebben zo hun leuke en praktische eigenschappen. Ze zijn voorzien van plaatjes en in sommige gevallen ook van knopjes voor geluidjes en zo kan een speelmat voor je baby toch een leuke ontdekkingsreis zijn. Ook is deze mat vaker geschikt voor de allerjongste baby’s.

Hieronder zetten wij onze matten op een rijtje. Zoals je kan zien hebben wij voor ieder wat wils. Voor het maken van een weloverwogen keuze adviseren wij om niet alleen naar de kleuren en speelmogelijkheden maar ook naar de ontwikkelingsmogelijkheden van de speelmat te kijken. Een van onze favorieten hiervoor is de Tiny Love Discovery speelmat, maar lees gerust verder om zelf een keuze maken.

  • K-nuffel Playground Pink Giraffe. Is een roze speelkleed met verschillende speeltjes die kunnen variëren. Je kunt er voor kiezen om de bogen weg te laten en dan alleen de mat over te houden. Het matje is voorzien van een roze giraffe. Zo komt je kindje op een leuke speelse manier al in aanraking met dieren. De randen van de matten kun je omhoog zetten als de bogen er niet op zitten waardoor je kindje er niet (makkelijk) af kan rollen.

  • K-nuffel Playground Pirate. Is een speels maar toch ook stoer speelmatje. Deze speelmat is voorzien van diverse kleurrijke afbeeldingen zoals een piraat en piratenboot. Je kindje waant zich zo op een leuk speeleiland. De bijbehorende bogen zijn voorzien van piraat gerelateerde speeltjes welke leuk zijn om naar te graaien of mee te spelen.

  • K-nuffel Playground Red Arches. Met je baby naar de dierentuin? Dat klinkt natuurlijk als een goed idee! Helaas zal je kindje zich hier later als ze groter zijn niets meer van herinneren. Dan is deze speelmat misschien een leuk alternatief. De diertjes om en op de mat geven je baby het idee dat hij of zij zich in een soort dierentuin bevindt. Je kleintje zal zich enorm kunnen vermaken met het bestuderen van of graaien naar de verschillende dieren.

  • Pollie Speelgym Roze. Deze mat is voorzien van bogen met verschillende leuke vormen. De sterren en poppetjes kunnen je kindje leuk bezighouden. De mat zelf is ook voorzien van een spiegeltje. Zo kan je kindje leuk en comfortabel zichzelf en andere weerkaatsingen ontdekken.

  • Taf Toys Four Seasons Speelmat. Een vrolijke speelmat met 4 vakken met allen verschillende kleuren, dieren en speeltjes. Deze mat is door zijn diversiteit goed voor het ontwikkelen van de zintuigen. Veel verschillende attributen voor je kindje om mee te spelen. Van spiegeltjes tot kiekeboe flapjes. Van Rammelballetjes tot Bijtringen. Op deze speelmat kan je kind zich met veel diverse dingen vermaken en zorgt daarom gegarandeerd voor uren speelplezier. De mat heeft randen die je omhoog kunt zetten zodat je kindje er niet afrolt tijdens het spelen.

  • Taf Toys Kooky Gym. Deze speelmat is voorzien van bogen waar je verschillende zachte speeltjes aan kunt hangen. De speeltjes zijn ook los leuk te gebruiken en zijn voorzien van leuke geluiden en muziekjes. Het matje is ook voorzien van piepende en knarsende elementen wat voor een heel ander effect zorgt. Deze mat kan je prima gebruiken voor de allerjongste baby’s. Door het plaatsen van de bogen op de mat zijn de randen nog goed rechtop te zetten waardoor je kindje deze speelmat veilig kan verkennen.

  • Tiny Love Discovery Playmat Speelmat. Deze speelmat is voorzien van verschillende speel- en ontdek elementen. Zo zit er een ritsend vakje in het midden van de mat. Als dit voor teveel afleiding zorgt dan kan je deze er ook uithalen zodat het je kindje niet zal tegenhouden om de rest van deze leuke mat te ontdekken. Er zit een kiekeboe deurtje in verstopt en een leuk stukje 3D gras in verwerkt. Daarnaast heb je een ring waar je eigen speeltjes aan kan hangen zodat je kleintje zijn favoriete speelvriendje bij de hand heeft. Het grootste voordeel van deze mat zit hem toch wel in de grote afmeting van één meter bij anderhalve meter. Hierdoor heeft je baby een lekker groot oppervlak om over te bewegen en zal het niet gauw uitgekeken raken op deze speelmat.

  • Woezel en Pip Speelmat. Een leuke speelmat van het populaire hondjes duo van Woezel en Pip. Door de 4 Leuke kleurtjes en alle plaatjes van Woezel, Pip en hun vriendjes hoort deze mat bij elke baby in huis. Het spelen met de knuffeltjes geeft je baby urenlang speelplezier. Het matje is eveneens voorzien van een spiegeltje zodat je kindje zijn eigen reflectie kan ontdekken.

 

Oudere post Nieuwere Post