Er bestaan natuurlijk trappen in allerlei verschillende soorten en maten. Zo heb je ook traphekjes in allemaal verschillende vormen. Zoals je op onze site kan zien zijn er verschillende soorten traphekjes waar je uit kan kiezen. Zo heb je schroef- en klemhekken en zit er ook nog verschil in het soort materiaal en hoe ze open en dicht gaan. Wij krijgen vaak te horen dat klanten een voorkeur voor een klemhek hebben omdat ze op die manier geen gaten in de muur hoeven te boren (en de muur daarmee mooi blijft). Hier willen wij echter wel de kanttekening bij plaatsen dat een klemhek met dusdanige kracht op zijn plek gehouden wordt dat deze ook plekken in het kozijn achterlaat. Daarom kunnen schroefhekjes mooier zijn, omdat je de gaten na het verwijderen van het hekje met allesvuller kan opvullen waarna deze vrijwel onzichtbaar zijn.

Daarnaast willen wij het hebben over de locatie van het traphekje. Wij zien dat de meeste klanten het traphekje boven (en/of onder) aan de trap plaatsen, maar wij adviseren om deze juist bij de deur van de kinderkamer te plaatsen. In de kinderkamer heeft een kind vrijwel altijd het meeste speelgoed bij de hand, en daarnaast is dit bij uitstek een van de veiligste kamers in huis. Als jij je kind in zijn eigen kamer laat spelen dan kan jij lekker ongestoord de rest van het huis opruimen of stofzuigen zonder dat je je zorgen hoeft te maken wat je kind aan het doen is en of het wel veilig is. Als je hierbij kiest voor een hekje waar het kleintje niet doorheen kan kijken dan zal deze lekker in zijn eigen wereld spelen zonder dat hij ook maar iets opmerkt waar jij als ouder zijnde mee bezig bent. Dit terwijl jij natuurlijk makkelijk over het hekje mee kan kijken om te zien waar je kindje zich mee bezig houd. Een voorbeeld van zo’n hekje is het Guard Me Traphek van BabyDan. Dit is tevens het hekje wat wij in de meeste gevallen zullen adviseren.

Een bijkomend voordeel van bovenstaand traphek is dat dit een harmonicatraphekje is waardoor je deze door middel van het handvat erg makkelijk open en dicht kan doen. Daarnaast is het uitermate handig dat dit hekje ook nog eens vrijwel onzichtbaar is als je deze open hebt staan. Je kan het hekje namelijk helemaal invouwen en opzij draaien waardoor deze amper zichtbaar is. Het hekje is op verschillende manieren te monteren waardoor je zelf kan beslissen wat bij jou thuis het minste overlast geeft. Mocht je nou een extra brede deur of opening hebben dat is er naast het standaarddeel, met een lengte van max. 89 centimeter, ook een verlengdeel verkrijgbaar waardoor je het hekje kan uitbreiden naar max. 113,5 centimeter.

Zoals altijd waarschuwen wij je nu ook weer dat traphekjes gebouwd zijn voor kinderen tot 2 jaar. Als je kindje ondertussen ouder is dan is dat geen enkel probleem, alleen dan kan de werking van het traphek niet gegarandeerd worden door de fabrikant.

Als je verder nog vragen of extra ondersteuning nodig hebt bij het kiezen van een traphek dan horen wij het graag. Een van onze productspecialisten kan je dan verder op weg helpen. Wij zijn bereikbaar via 085-1303477 of info@babysale.nl.

Oudere post Nieuwere Post