De meeste tassen hebben voldoende ruimte voor de basics en het is natuurlijk altijd handig om wat extra spullen mee te nemen voor onderweg. In de babyperiode zal je tas wat voller zitten, en in de dreumes fase kan je ook wat spulletjes achterwege laten.

In de babyperiode is het makkelijk om onderstaande spullen bij je te hebben:
Een verzorgingsmatje. Gelukkig worden deze bij vrijwel elke verzorgingstas meegeleverd. In sommige gevallen zijn ze uit je tas te vouwen en in andere gevallen is er sprake van een los matje.
Vanzelfsprekend is het handig om voldoende luiers bij je te hebben. Zeker als je lang van huis bent wil je absoluut niet zonder komen te zitten. Dus wees verstandig en neem genoeg mee!
Wij adviseren om de billendoekjes mee te nemen in een swipe box of swipe case. Als het originele zakje niet goed sluit drogen de doekjes vaak erg snel uit. Wij verkopen hiervoor de swipe doekjes dispenser van Skip Hop.
Billenzalf
Extra zakje voor vieze kleertjes, doekjes etc.
Een dekentje. Dit kan goed van pas komen bij bijvoorbeeld het geven van borstvoeding.
Een knuffeltje of ander speeltje
Twee verschillende speentjes. Het is altijd handig om een reserve te hebben bij het kwijtraken of als de eerste vies is natuurlijk. Deze kan je bewaren in een handige Pacifier Pod van JJ Cole.
Een basis EHBO setje. Onze tip is om hier wat zetpillen aan toe te voegen.
Een flesje. Deze kan je in sommige tassen in een apart geïsoleerd flessenvakje bewaren.
Reserve-kleertjes
Een schone romper
Spuugdoekje
Hydrofiel luier

Als je kindje wat ouder wordt is het handig om wat andere spulletjes mee te nemen namelijk:
Speelgoed
Fruithapje of een ander tussendoortje
Voeding
Lepeltje

Ook is het verstandig om voor jezelf een schoon shirt mee te nemen. Het is erg fijn om iets schoons aan te kunnen trekken als er sprake is geweest van een ongelukje.

Heb je nog aanvullingen op deze checklist? Aarzel vooral niet om het ons te laten weten via info@babysale.nl.

Oudere post Nieuwere Post