Side by Side of Tandem? Dat is de belangrijke vraag die u zichzelf kan stellen bij de aankoop van een duo wagen. Wil je de kinderen naast elkaar of achter elkaar? Beide opties hebben elk hun eigen voordelen.

Side by side duowagens

Side by Side duowagens zijn de wagens met twee zitjes naast elkaar (wat een verassing!). Het zijn doorgaans stabiele wagens die voorzien zijn van grotere formaat wielen. Het voordeel is dat er vaak reiswiegjes op gemonteerd kunnen worden. Wij adviseren bij het hebben of de komst van een tweeling voor het gemak van de reiswiegen dan ook voor een Side by Side wagentje. Tweelingen liggen namelijk vaak wat langer in een wiegje dan een enkel kind.

Of de wagen door deuren past? Hier is natuurlijk ook over nagedacht. Het is natuurlijk verstandig om even de deuropening thuis op te meten. Normale deuropeningen zijn zo een 80 a 90cm breed terwijl de meeste van deze duowagens rond de 75 cm breed zijn. Ook is het vanwege het grote formaat handig om even de kofferbak van de auto van tevoren op te meten.

Tandem duowagens

De Tandem duowagens zijn de wagens met de zitjes achter elkaar. Deze wagens zijn wat compacter, smaller en lichter. Het is makkelijker in drukke steden, openbaar vervoer en winkels. Ook als u wat minder ruimte in huis heeft is een Tandem duowagen een fijne keuze. Er zijn vaak geen reiswiegjes op te monteren. Het kan echter zo zijn dat 1 van de zitjes opklapbaar is tot horizontale stand. Wij adviseren deze duowagen dan ook bij een peuter baby combinatie.

Mocht u verder nog wat extra informatie of advies willen kijk dan naar onze contactgegevens. Wij helpen u graag verder.

Oudere post Nieuwere Post